Ενημέρωση για τους ασθενείς από την περιφέρεια που εισάγονται για μεταμόσχευση

Με την μεσολάβηση του Πανελλήνιου Συλλόγου Μεταμοσχευμένων Μυελού των Οστών, ασθενείς έχουν πλέον το δικαίωμα να διεκδικήσουν ΔΩΡΕΑΝ στέγη σε ένα από τα 27 διαμερίσματα τα οποία πληρούν τις προϋποθέσεις υγιεινής και είναι πλήρη επιπλωμένα συμπεριλαμβανόμενων και των βασικών ηλεκτρικών συσκευών.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΠΑΣΜΜΟ, τα διαμερίσματα αυτά έχουν παραχωρηθεί από την τράπεζα Πειραιώς για αυτόν τον σκοπό με την μεσολάβηση της Aurora και τα οποία διαχειρίζεται η ΕΛ.ΛΟΚ . Έχουν το δικαίωμα να τα διεκδικήσουν οι ασθενείς των αιματολογικών κλινικών του Παπανικολάου, Αττικού, Ευαγγελισμός, του Λαϊκού και του Πανεπιστημιακού νοσοκομείο Πατρών, σε όλες δηλαδή τις μονάδες όπου γίνονται μεταμοσχεύσεις μυελού των οστών.

Αφορά όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην εύρεση καταλύματος για τους ίδιους και τους συνοδούς τους , για το χρονικό διάστημα κατά την διάρκεια των θεραπειών, στην διάρκεια της μεταμόσχευσης –  όπως και για το διάστημα που απαιτείται να βρίσκονται σε στενή ιατρική παρακολούθηση μετά την μεταμόσχευση κατά την έξοδο τους από την μονάδα μεταμόσχευσης.

Για όσους ενδιαφέρονται θα πρέπει να στείλουν ένα email home@ellok.org υπόψη Κας. Ευδοκίας Περόντση με κοινοποίηση και στο pasmmo@gmail.com , τηλέφωνο επικοινωνίας στην ΕΛ.ΛΟΚ για περισσότερες πληροφορίες 210 7710335

Στο email που θα σταλεί υπόψη Κας. Ευδοκίας Περόντση θα πρέπει να υπάρχει

  1. Σύντομο ιστορικό της πάθησης του ασθενή με τα στοιχεία επικοινωνίας , τηλέφωνο και email
  2. Η φορολογική δήλωση του ασθενή
  3. Το ΑΦΜ του βασικού συνοδού.

Στην συνέχεια θα σας καλέσουν από την ΕΛ.ΛΟΚ για μια σύντομη τηλεφωνική συνέντευξη και θα αξιολογηθεί το αίτημα σας με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια του ασθενή, τα οποία για την ώρα δεν έχουν προσδιοριστεί επακριβώς καθώς προτεραιότητα θα δίνεται στα χαμηλότερα εξ αυτών που αιτούνται δωρεάν στέγης εφόσον υπάρχουν φυσικά τα διαθέσιμα καταλύματα.

Να επισημάνουμε ότι τα παραπάνω διαμερίσματα/ καταλύματα προορίζονται και για άλλους ογκολογικούς ασθενείς και κυρίως σε όσους πρέπει να κάνουν μεγάλης διάρκειας θεραπείες, όπως πχ. Ακτινοθεραπείες. Καλό θα είναι λοιπόν όταν γνωρίζεται τις ημερομηνίες έστω και κατά προσέγγιση να γίνεται η επικοινωνία εγκαίρως γιατί ενδέχεται να υπάρχει λίστα αναμονής.

Παρακαλούμε εγγραφείτε στον ΠΑΣΜΜΟ για την καλύτερη ενημέρωσή σας και την ενδυνάμωση του συλλόγου

Εκ μέρους του Δ.Σ. ο Πρόεδρος ., Γεώργιος Βασιλειάδης 

Τηλ. Επικοινωνίας: +306944396344 και  +306934094484

Αριθ. Λογαριασμού για δωρεές και συνδρομές:

Τράπεζα Πειραιώς 6486-010016-675

IBAN GR6301714860006486010016675.,

Όνομα Δικαιούχου: Πανελλήνιος Σύλλογος Μεταμοσχευμένων Μυελού 

Ακολουθήστε μας στην ιστοσελίδα https://pasmmo.gr/