Βιογραφικό
Σημείωμα

Υπεύθυνος Συστημάτων Διαχείρισης Ποιότητας

Βλαδίμηρος Σταφυλίδης

Ο Βλαδίμηρος Σταφυλίδης σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός στην Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στην 20ετή του καριέρα έχει εργαστεί σε περισσότερα από 150 διαφορετικά έργα σχετικά με την ανάπτυξη συστημάτων διαχείρισης ποιότητας, βασισμένα σε διαφορετικά διεθνή και εθνικά πρότυπα.

Η συμβουλευτική του εμπειρία περιλαμβάνει όλες τις πτυχές κανονιστικής συμμόρφωσης ανάπτυξης ιατροτεχνολογικών προϊόντων. Η δραστηριότητά του επεκτείνεται σε όλες τις κατηγορίες και σε αρκετά MD scopes ιατροτεχνολογικών προϊόντων με ένα ευρύ φάσμα ενδείξεων.

Διαθέτει ειδική εκπαίδευση στην ανάπτυξη και επιθεώρηση συστημάτων διαχείρισης σύμφωνα με διάφορα πρότυπα και ειδικότερα στην ανάπτυξη της τεχνικής τεκμηρίωσης ιατροτεχνολογικών προϊόντων, EN 14385:2016 και νομιμοκανονιστικά θέματα για ιατροτεχνολογικά προϊόντα.

Από το 2007 ασχολείται με την ανάπτυξη και υποστήριξη της εφαρμογής και της διατήρησης των διαπιστεύσεων των Συστημάτων Διαχείρισης Ποιότητας σύμφωνα με τα πρότυπα των οργανισμών Fact-JACIE, Netcord-FACT, EFI και άλλων εξειδικευμένων προτύπων στον χώρο της υγείας. Ήδη υποστηρίζει το σύνολο των προγραμμάτων αλλογενών κυτταρικών θεραπειών πανελλαδικά.

Από τις 1/1/2010 έως τις 31/12/2022 υποστήριξε πλήρως και ανελλιπώς τη λειτουργία των συστημάτων ποιότητας του Αιματολογικού Τμήματος του ΓΝ Παπανικολάου ως εξωτερικός συνεργάτης και διαχειρίστηκε το σύνολο των διαπιστεύσεών του.