Βιογραφικό
Σημείωμα

Μονάδα Μεταμόσχευσης Αιμοποιητικών Κυττάρων και Κυτταρικών Θεραπειών

Δέσποινα Μαλλουρή

Η Δέσποινα Μαλλουρή αποφοίτησε από το Τμήμα Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης (1999). Ασκήθηκε στην Αιματολογία στο Αιματολογικό Τμήμα του νοσοκομείου Γ. Παπανικολάου και έλαβε τον τίτλο της ειδικότητας το 2009.

Εργάστηκε στο ίδιο Τμήμα από το 2009 έως τον Νοέμβριο του 2022, αρχικά ως επικουρική ιατρός στα εξωτερικά ιατρεία της Μονάδας Μεταμόσχευσης Αιμοποιητικών Κυττάρων, αργότερα ως επιμελήτρια στην απομονωμένη Μονάδα Μεταμόσχευσης, όπου διενεργούνται οι μεταμοσχεύσεις και οι κυτταρικές θεραπείες με CAR-T λεμφοκύτταρα.

Έχει συμμετάσχει σε δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά (29), σε ανακοινώσεις σε τοπικά και διεθνή συνέδρια (112) και σε κλινικές μελέτες (3).

Διετέλεσε Πρόεδρος και γραμματέας του Τμήματος Μεταμοσχεύσεων Αιμοποιητικών Κυττάρων ΜΑΚ της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας και είναι μέλος της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας, της Κυπριακής Αιματολογικής Εταιρείας και της Ελληνικής Εταιρείας Γονιδιακής Θεραπείας και Αναγεννητικής Ιατρικής.