Βιογραφικό
Σημείωμα

Εργαστήριο Κλασικής και Μοριακής Κυτταρογενετικής

Γιώργος Παπαϊωάννου

O Γιώργος Παπαϊωάννου αποφοίτησε από την Ιατρική του ΑΠΘ και έλαβε την ειδικότητα της Αιματολογίας στο  Αιματολογικό Τμήμα του νοσοκομείου  Γ. Παπανικολάου.

Από το 2006 εργάζεται ως ειδικός Αιματολόγος στο ίδιο Τμήμα και συγκεκριμένα στο εργαστήριο κυτταρογενετικής. Αντικείμενο της εργασίας του είναι ο κλασικός καρυότυπος και η μελέτη FISH δειγμάτων ασθενών με κακοήθη αιματολογικά νοσήματα. Μία φορά τη εβδομάδα παρακολουθεί ασθενείς στα εξωτερικά ιατρεία του Τμήματος και ασκεί συμβουλευτική αιματολογία σε ασθενείς άλλων Τμημάτων και Κλινικών του Νοσοκομείου.

Έχει υπηρετήσει επί πενταετία στην Επιτροπή έγκρισης  φαρμάκων υψηλού κόστους για τους αιματολογικούς ασθενείς στη Μακεδονία.

Συμμετέχει ενεργά με ομιλίες και προφορικές ανακοινώσεις  σε Ελληνικά και σε Διεθνή Συνέδρια καθώς και στη συγγραφή και δημοσίευση μελετών σε διεθνή περιοδικά.  

Είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας και έχει διατελέσει μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Τμήματος Μακεδονίας- Θράκης της ΕΑΕ.