Βιογραφικό
Σημείωμα

Αιματολογική Κλινική

Νίκη Σταυρογιάννη

Η Νίκη Σταυρογιάννη αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 1990. Ειδικεύτηκε στην Παθολογία στο Γ’ Παθολογικό – Ογκολογικό Χημειοθεραπευτικό τμήμα του Α.Ν.Θ. “ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ” από 10/1991- 10/1993. Ειδικεύτηκε στην Αιματολογία, στην Α’ Παθολογική Κλινική του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών από 12/1993 – 12/1997. Από τον 4/1998 – 9/2000 ήταν ειδική Συνεργάτης Α’ Παθολογικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, μέσω του Ειδικού Λογαριασμού Έρευνας, με αντικείμενο την μεταμόσχευση προγονικών κυττάρων περιφερικού αίματος σε ασθενείς με κακοήθη αιματολογικά νοσήματα.

Εργάζεται στο Αιματολογικό Τμήμα του νοσοκομείου Γ. Παπανικολάου από τον Οκτώβριο 2000, αρχικά ως επιμελήτρια και από τον Αύγουστο 2015 ως Διευθύντρια.

Είναι υπεύθυνη του Εξωτερικών Ιατρείων – Ημερήσιας Νοσηλείας του Τμήματος.

Ασχολείται κλινικά και ερευνητικά με τις Χρόνιες Λευχαιμίες και τα Λεμφώματα και έχει ικανό συναφές επιστημονικό έργο και συμμετοχή σε αρκετές πολυκεντρικές κλινικές μελέτες και ερευνητικά προγράμματα.

Υπήρξε μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του τμήματος Λεμφοϋπερπλαστικών Νοσημάτων της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας επί σειρά ετών.