Βιογραφικό
Σημείωμα

Εργαστήριο Κυτταρομορφολογίας, Κυτταρομετρίας ροής

Ρίτα Αβραμίδου

Η Ρίτα Αβραμίδου σπούδασε Βιολογικές Επιστήμες με ειδικότητα στην Βιοτεχνολογία  στο   Πανεπιστήμιο σπουδών της Ancona- Ιταλία  από το οποίο αποφοίτησε το 2001 με  βαθμό 9,4 -«Άριστα». Ολοκλήρωσε την πρακτική άσκηση της στο τμήμα Ιστολογίας της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Σπουδών της Ancona- Ιταλία με τίτλο διατριβής με βαθμό 10- «Άριστα»: Το μελανοκύτταρο- έκφραση του VEGF και της MMP-2 μελετημένη με ανοσοϊστοχημικές μεθόδους.

Το 2006 αποφοίτησε από το  Τμήμα  Ιατρικών Εργαστηρίων  Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας, ΑΤΕΙΘ με βαθμό 9-«Άριστα»  και   τίτλο πτυχιακής εργασίας με βαθμό 10- «Άριστα»: Αυτοάνοσα νοσήματα. Το 2008 παρακολούθησε τα εκπαιδευτικά σεμινάρια: Διαχείριση Βιοϊατρικής Τεχνολογίας – Management Παραγγελιών και Διαχείρισης Ιατρικών Μηχανημάτων. Διασφάλιση ποιότητας στις υπηρεσίες υγείας. Από το 2002 έως το 2017 έχει εργαστεί σε ιατρικά εργαστήρια σε ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς ως βιολόγος και τεχνολόγος ιατρικών εργαστηρίων .

Από το 2017 εργάζεται στο εργαστήριο Κυτταρομετρίας Ροής του Αιματολογικού Τμήματος του νοσοκομείου Γεώργιος Παπανικολάου.

Από το 2017 είναι μέλος της  ESCCA- European Society for Clinical Cell Analysis καθώς και της Ελληνικής Εταιρείας Κυτταρομετρίας Ροής.