Βιογραφικό
Σημείωμα

Αιματολογική Κλινική

Χρυσαυγή Λαλαγιάννη

Η Χρυσαυγή Λαλαγιάννη σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.  Ολοκλήρωσε την ειδικότητα Αιματολογίας στο Αιματολογικό Τμήμα του νοσοκομείου Γεώργιος Παπανικολάου, όπου και μετεκπαιδεύτηκε ως Επιστημονική Συνεργάτις επί 3,5 έτη.

Εργάζεται στο ίδιο Τμήμα, στην Κλινική, από το 1999 ως Επιμελήτρια και από το 2013 ως Διευθύντρια ενώ από το 2019 εκτελεί καθήκοντα υπεύθυνης της Κλινικής. Επίσης παρακολουθεί ασθενείς συμμετέχοντας στα ΕΙ της Κλινικής. Η Αιματολογική Κλινική (30 κλίνες) δέχεται ετησίως κατά μέσον όρο 600-650 εισαγωγές ασθενών με κακοήθη και καλοήθη αιματολογικά νοσήματα. Ακόμη, συμμετέχει στην προετοιμασία ασθενών για την Μεταμόσχευση Αιμοποιητικών Κυττάρων.

Το επιστημονικό της  έργο περιλαμβάνει ανακοινώσεις σε ελληνικά συνέδρια (225), σε ξένα συνέδρια (88), δημοσιεύσεις σε αναγνωρισμένα επιστημονικά περιοδικά (28), και ομιλίες σε συνέδρια (68). Συμμετέχει ως κύρια ερευνήτρια ή συνερευνήτρια σε πολλές κλινικές μελέτες.

Είναι πρόεδρος του Τμήματος Μακεδονίας–Θράκης για την διετία 2020-22, Διετέλεσε αντιπρόεδρος του ίδιου Τμήματος (2018-20). Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας.