Τιμητική εκδήλωση και ονοματοδοσία πτέρυγας για τον Αχιλλέα Αναγνωστόπουλο

Μετά από σχετικό αίτημα της κυρίας Ιωάννας Σακελλάρη, Συντονίστριας Διευθύντριας του Αιματολογικού Τμήματος, το Δ.Σ. του Νοσοκομείου ομόφωνα αποφάσισε στις 3 Μαΐου 2023: Να διοργανωθεί προς τιμή του κ. Αχιλλέα Αναγνωστόπουλου, τ. Συντονιστή Διευθυντή του Αιματολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου, ο οποίος αποχώρησε λόγω συνταξιοδότησης, σχετική εκδήλωση στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου με την απονομή τιμητικής πλακέτας και να ονομασθεί η πτέρυγα του 2ου ορόφου, όπου οι αιματολογικοί ασθενείς λαμβάνουν συμβατικές χημειοθεραπείες, σε «πτέρυγα Αχιλλέα Αναγνωστόπουλου»

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στις 28 Νοεμβρίου 2023 στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου.  Μίλησαν για τον κ. Αχιλλέα Αναγνωστόπουλο και το έργο του ο Διοικητής του νοσοκομείου κ. Διονύσιος Μανωλόπουλος, η Συντονίστρια Διευθύντρια του Αιματολογικού Τμήματος κ. Ιωάννα Σακελλάρη, οι Διευθυντές του ίδιου Τμήματος κ. Ευαγγελία Γιαννάκη και κ. Ιωάννης Μπάτσης, ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως  και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, η Αντιπεριφερειάρχης κ. Μελίνα Δερμετζόγλου, η Αντιδήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη κ. Βίβιαν Λιόλιου, ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Ιωάννης Ζαρίφης, ο Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Γκιβίσης, η Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας κ. Ειρήνη Κατωδρύτου και ο Πρόεδρος του Ιδρύματος της ΕΑΕ κ. Ιωάννης Μπαλταδάκης. Έστειλαν χαιρετισμό ο Υφυπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Βαρτζόπουλος και οι συνάδελφοι κ. Στέλιος Γραφάκος και κ. Ιωάννης Κοτσιανίδης.

Κατά την ομιλία της η κ. Ι. Σακελλάρη αναφέρθηκε στους μεγάλους σταθμούς της συμβολής του κ. Α. Αναγνωστόπουλου στην ανάπτυξη του Αιματολογικού Τμήματος, που εργάσθηκε, διηύθυνε το Αιματολογικό Τμήμα από το 1987 έως και το 2021, περίοδος κατά την οποία επιτεύχθηκε σημαντική πρόοδος τόσο σε ερευνητικό όσο και σε κλινικό επίπεδο, όπως είναι αναρτημένα στο βιογραφικό του.

Η εκδήλωση ήταν ιδιαίτερα συγκινητική για όλους τους εργαζόμενους στο Αιματολογικό Τμήμα.